středa 12. září 2012

Ashtanga Yoga + Boris Georgiev



Ashtanga yoga: deepening the practice (vinyasa and asana). Alignment and adjustment workshop with Boris Georgiev

16.-18.11.2012 

registrace/registration at yoganaut.prague@gmail.com
























For English go below 

Ashtangis a příznivci dynamické, prožitkové a přemýšlivé jógy, v listopadu přijede do Prahy Boris Georgiev a povede workshop, na kterém se ponoříme do jógové praxe. Bude to jedinečná příležitost jak si nejen zacvičit s jedním z nejzajímavějších současných učitelů ashtanga vinyasa jógy, ale také se s ním vydat na cestu hledání takového provedení ásán a vinyasy, které prohloubí vaši jógovou praxi.

 


16.11.2012   pátek

18.30 – 21.00 vedená lekce – první série s variacemi 

17.11.2012 sobota

10.00 – 13.00 – surya namaskar a vinyasa I.

14.00 – 17.00 – vinyasa II. . navazování ásán

18.11: neděle

9.00 – 12.00 – základní stojné pozice

13.30 – 16.00  ásánová dílna – nezdráhejte se a spolu s registrací nám pošlete i ásánu, kterou byste rádi prozkoumali do hloubky!



Workshop bude vedený v angličtině
cena: early bird - do 19.10.  2700,- Kč (studující denního studia 2500Kč), po 19.10. 3000,-Kč (studující denního studia 2800,- kč)
registrace: yoganaut.prague@gmail.com


Workshop otevřev pátek vpodvečer vedená lekce první série ashtanga vinyasa jógy, k tradičnímu sledu pozic budou přidány různé variace. V sobotu se zaměříme na vinyasu, tedy propojení pohybu a dechu. Vinyasa patří mezi základní stavební kameny ashtanga vinyasa jógy a vůbec každé plynule prováděné, dynamické jógy. Budeme pracovat na pozdravech slunci, komplexní sestavě ásán, kterou otevíráme ´v ashtaze jógovou praxi a hojně se využívá i v dalších školách jógy.  Na workshopu bude prostor a čas projít sestavu krok za krokem a najít pro sebe takový pozdrav, který odpovídá našim momentálním možnostem a skrze nějž můžeme dále rozvíjet jógovou praxi (protože jde o tak často praktikovaný sled pohybů, je pravděpodobné, že si v něm vytváříme určité pohybové stereotypy, které opakováním prohlubujeme). Zaměříme se i na vinyasu jako způsob přechodů, nebo lépe vázání jednotlivých ásán k sobě. I zde jde o to vyladit tento sled pohybů individuálně sobě „na tělo“ tak, abychom měli z pohybu potěšení i užitek. Spojování ásán k sobě je v dynamické józe stejně důležité jako provedení ásán  samotných, ačkoliv bývá často podceňováno.

V neděli dopoledne se zaměříme na základní stojné pozice ashtanga vinyasa jógy, tedy pozice, které sdílejí praktikující všech úrovní, ať už pracují na první, druhé, či jedné z pokročilých sestav. Odpoledne bude otevřené Vašim námětům a dotazům, necháme volný prostor pro to, zaměřit se na ty pozice, které byste chtěli pochopit více do hloubky. Na workshopu budeme pracovat individuálně i společně, budeme se učit do pozic vstupovat a setrvat v nich tak, abychom naplnili jejich potenciál, zároveň se při společné práci budeme učit pomáhat vstoupit do pozic i ostatním, což přispěje k pochopení principů jógových pozic i  z jiných úhlů než vlastní tělesné zkušenosti.

Workshop je vhodný pro praktikující všech úrovní – jak pro ty, kdo vlastní jógovou praxi teprve budují, tak pro pokročilé praktikující a pro učitele jógy. Workshop je určen především pro praktikující ashtanga vinyasa jógy, ale jej otevřený všem praktikujícím dynamických směrů jógy, kteří mohou načerpat inspiraci při studiu/praxi ashtanga vinyasa jógy.
 

O lektorovi: Boris Georgiev působí ve Vídni, kde založil na počátku tisíciletí první jógové studio zaměřené na Ashtanga vinyasa jógu v německy mluvících zemích (studio Ganesha; www.ashtanga.at). Jógu praktikuje od 80. let, ashtanga vinyasu od roku 1996, inspirovaný významnou postavou tohoto směru jógy, Lino Mielem. Borisovo pojetí ashtangy je jedinečné, ačkoliv pracuje se silnou energií a zaměřeností ashtanga vinyasa jógy, jeho lekce jsou jemné a uvolněné Nezaměňovat ale s nějakou „rozplizlostí“ těla či  mysli. Jak říkává Boris – parafrázuji – dovolená je fajn, ale teď praktikujeme ashtangu!. Studenti pod jeho vedením dosahují pokroku za využití svých současných možností, bez urputného úsilí, s radostí a lehkostí.  

 

Ashtanga yoga: deepening the practice (vinyasa and asana). Alignment and adjustment workshop with Boris Georgiev.

The aim of the workshop is to look closely at ashtanga fundamentals. vinyasa and basic standing sequence. Vinyasa is practiced through surya namaskaras  at the beginning of the ashtanga yoga series as well as between every posture as a link to connect asanas into flow and dynamic movement. Surya namaskaras, vinyasa and basic standing postures are shared by ashtanga practitioners at all levels of the practice. The workshop is intended for those who have already established their own practice/or are on their way to establishing it  and are interested in deepening their yoga experience.

The workshop will be focused on finding the “right” way of practicing asanas and vinyasa, i.e. appropriate and adequate to current possibilities of practitioners. In an experiential and playful manner the participants will be passing through the practice of ashtanga yoga fundamentals, exploring principles of building and adjusting positions and movement between them. Sunday afternoon will be open to your questions and concerns and the content will be inspired and build upon your wishes. Feel free to send us together with your registration name of the asana you would like to look at closer.

Schedule:

16.11.2012 – Friday

18.30 – 21.00 led class – first series with variations

17.11.2012 Saturday

10.00 – 13.00 – surya namaskar and vinyasa I.

14.00 – 17.00 – vinyasa II. – linking asanas

18.11: - Sunday

9.00 – 12.00 – Fundamental standing postures

13.30 – 16.00  asana workshop:  asanas „at request“ (don´t hesitate to send us asana you would like to look at closer).


price: early bird - registration up to 10th October - 110EUR (students 100EUR), After 10th October 130EUR (students  120EUR) 
registration: yoganaut.prague@gmail.com

 

Žádné komentáře:

Okomentovat